De waarde van een goede relatie

Het hebben van een goede relatie, wordt door verreweg de meeste mensen ervaren als een van de meest waardevolle dingen in het leven.

In het begin van je relatie gaat eigenlijk alles van zelf. Je wil het liefst altijd bij elkaar zijn. Je wil alles van elkaar weten, elkaar verrassen, echt begrijpen, leuke dingen doen en je kunt urenlang met elkaar praten. Persoonlijke verschillen vind je juist leuk en aantrekkelijk. Het vuurtje brandt zonder dat je moeite hoeft te doen. Je wordt in het begin door de natuur geholpen met een pakket brandstof in de vorm van verliefdheidshormonen. Alles draait om wij. Dat is heel vanzelfsprekend en kost geen enkele moeite.

Die natuurlijke hulp door verliefdheid, vermindert na verloop van tijd. Als het leven dan komt met ingrijpende omstandigheden, kunnen er barstjes komen in  ‘Wij’.  Je begrijpt elkaar minder goed, en dat heeft effect op jullie communicatie. “Dat doe jij” en “Ik krijg de schuld”. In zo’n situatie heb je juist extra brandstof nodig om het vuurtje brandend te houden. En dat is waarmee ik je kan helpen in relatietherapie: brandstof sprokkelen.

Leren omgaan met persoonlijke verschillen

Uit onderzoek blijkt dat stellen pas hulp zoeken voor hun relatie, als de problemen al behoorlijk groot zijn. Dat is eigenlijk heel jammer. Als je dakgoot lekt, pak je de trap. Als de uitlaat eraf ligt, rijd je naar de garage. Waarom zou je problemen in je relatie dan niet meteen aanpakken?

Relatieproblemen zijn bijna nooit de schuld van de één of de ander. Je bent namelijk met zijn tweeën en reageert op elkaar. Daarom is het goed om er tijdig professionele hulp te zoeken. IBCT relatietherapie is een effectieve relatietraining, waarmee je tijdens de gesprekken en thuis aan de slag gaat. Je leert beter omgaan met persoonlijke verschillen, verbindend communiceren en samen effectief problemen oplossen. En vooral: brandstof sprokkelen, zodat het weer net zo leuk wordt als in het begin van je relatie.

Interesse? Of wil je meer weten?

Laat een bericht achter en ik neem contact op.