Last van burn-out verschijnselen?

Steeds meer mensen hebben last van burn-out verschijnselen. Bij een burn-out is er sprake van verstoring van een evenwicht. Bijvoorbeeld in wat je energie geeft en wat je energie kost. Soms kan een ingrijpende gebeurtenis (een sterfgeval, ontslagen worden, ziekte, beëindiging van een relatie) het evenwicht verstoren. Soms komt het door te grote betrokkenheid bij je (vrijwilligers-) werk of familie. Ook kan het zijn dat je in een rol terecht gekomen bent die misschien niet bij je past, maar wel van jezelf of je omgeving ‘moet’.

Waar komt die burn-out vandaan?

Een burn-out is het eindstation van het Chronisch Stress Syndroom (CSS). Je hebt dan gedurende lange tijd, misschien wel jaren lang, meer van jezelf gevraagd dan je hebt kunnen herstellen/opladen. Of dat nou werkgerelateerd of privé is, maakt voor je batterij niet uit. Je kunt ook door een overvol leven met heel veel leuke dingen in een burn-out terecht komen. Zie ook: Last van stress. Het komt er uiteindelijk op neer dat je, ondanks signalen van je lichaam, zolang bent doorgegaan, dat je batterij niet meer oplaadt en je totaal bent uitgeput.

Herstel van een burn-out

Als gecertificeerd CSR Stresscoach kan ik je helpen van je burn-out af te komen. En helder te krijgen waardoor de burn-out klachten zich bij jou hebben ontwikkeld. Na fysiek herstel, gebruiken we de aanleiding om te werken aan mentale training. Het effect is grotere mentale weerbaarheid en lenigheid. Je leert signalen van je eigen grenzen herkennen en daar naar handelen. Soms betekent het ook dat je andere keuzes gaat maken in je leven. Ook daarin kan ik je begeleiden.

Herken je de valkuilen bij een burn-out

Als coach kan ik je leren je oude valkuilen te herkennen en omzeilen. We werken aan je mentale afweersysteem zodat je minder ‘vatbaar’ wordt voor een burn-out. Je leert omgaan met je eigen grenzen en hoe je ‘nee’ kunt zeggen en je ontwikkelt praktische timemanagement vaardigheden. En vooral: hoe je steeds de batterij weer kunt opladen. Klik voor een gratis kennismakingsgesprek.

Coaching in de regio

Zoek je hulp in de regio? Mijn werkgebied in een notendop: Dalfsen, Den Ham, Hardenberg, Hellendoorn, Lemelerveld, Nieuwleusen, Nijverdal, Ommen, Raalte, Zwolle. Ben jij woonachtig in een andere plaats? Neem gerust contact op voor meer informatie. Ik help je graag.


Kun je hulp gebruiken? Meld je dan hieronder aan.