Burn-out Ommen

Op zoek naar stress of burn-out coaching in Ommen? Dan ben je in goede handen bij Coaching Lemelerberg. De praktijk van Coaching Lemelerberg is gelegen in Dalmsholte, aan de voet van de Lemelerberg, midden in de natuur in gemeente Ommen.

burn out ommen

Coaching Lemelerberg werkt met de succesvolle CSR-methode en is partner van het CSR-centrum voor Stress en Burn-out. Deze methode is effectief vanwege de combinatie van fysiek herstel met mental coaching en gedragsverandering. Een belangrijk onderdeel van de aanpak is kennisoverdracht van het menselijke stresssysteem. Door specifieke opdrachten leer je hoe het bij jou werkt.
Door de persoonlijke begeleiding van Coaching Lemelerberg in Ommen, herstel je goed van burn-outklachten en chronische stress. Je voelt je energie weer terug komen en daarmee je levenslust.

Hoe ziet een traject eruit?

De intake
Heb je last van chronische stress of burn-out verschijnselen, dan willen we weten waar je staat. Dat onderzoeken we met een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst. Dat geeft direct een beeld. Tijdens het eerste gesprek, diepen we uit welke klachten je ervaart.

Het eerste aandachtsgebied: Fysiek herstel
Als je een burn-out hebt, dan is je stresssysteem van slag. Je hebt weinig energie en voelt je moe. Door te werken aan fysiek herstel, komt je energie weer terug en nemen je energiereserves toe.

Het tweede aandachtsgebied: Zelfmanagement verbeteren
Je hebt niet zomaar een burn-out. Daar gaat een lange periode van teveel van jezelf vragen aan vooraf. En dat komt meestal door ingesleten gewoontes en patronen. Daar gaan we aan werken, want een ding is zeker: het negeren van de signalen van je lichaam is een doodlopende weg.

Het derde aandachtsgebied: Persoonlijke coaching bij de stressvolle situatie
De meeste gevallen van chronische stress of burn-out, zijn begonnen of versneld door een ingrijpende gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan ontslag, een misgelopen promotie, ziekte, rouw, of relatieproblemen. De manier waarop je hiermee omgaat, maakt natuurlijk heel veel uit. Piekeren in de nachtelijke uren bijvoorbeeld, gaat ten kosten van je energiereserve. Door persoonlijke begeleiding wordt het lichter en dragelijker. Ook leer je, ondanks lastige omstandigheden, toch goed voor jezelf te blijven zorgen.
Het resultaat van het coachtraject: je komt er energiek en sterker uit. Je kent je grens en weet hoe je deze bewaakt.

Meer weten? Maak nu een vrijblijvende afspraak.